Gastroservis / Novinky / Blog / Recept na tradičnú koložvársku kapustu

Recept na tradičnú koložvársku kapustu

Dnes sme si pre Vás pripravili tradičný recept „Koložvárska kapusta“. Jedlo pochádza z Maďarska a ide o zapekané jedlo pozostávajúce z vrstiev kapusty, bravčového mäsa, klobásy, . . . 

Budeme potrebovať: 

  • ¾ kg mletého bravčového mäsa
  • 1, 5 kg kvasenej kapusty
  • 3 nožičky dobrej klobásy
  • 30 dkg oravskej slaniny
  • 2 cibule
  • 250 g ryže (alebo 2 varné sáčky)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 tégliky kyslej smotany
  • sladká paprika
  • soľ
Postup:

Cibuľu nakrájajte nožom nadrobno, opražte na panvici do sklovita, pridajte sladkú papriku, mäso, soľ , rozotretý cesnak a poduste v panvici. Ryžu uvarte v hrnci, klobásku nakrájajte nožom na kolieska , slaninu na tenké plátky. Nádobu zo skla z Jeny, (prípadne hlboký pekáč alebo hrniec) dobre vymastite a ukladajte do nej nasledovné vrstvy:

tradicny-recept-kolozvarska-kapusta

  •  kapusta,
  • slanina s klobásou, 
  • kapusta,
  • smotana,
  • ryža,
  • mäso,
  • kapusta…atď. kým nespotrebujete všetky suroviny.

Posledná vrstva je kapusta, ktorú prelejte smotanou. 

Pečte v peci pri teplote 180 °C asi 45 minút (kým smotana nezružovie).

Doporučené produkty k tomuto receptu nájdete na našom eshope.





Späť na Blog

Prihlásenie do newslettera

Chcete byť informovaný o novinkách a výhodných ponukách?

Prihláste sa k odoberaniu.

Napíšte nám
+421 905 126 087