Gastroservis / Produkty / Technika / Likvidácia a triedenie odpadu / Monitorovanie odpadu

Monitorovanie odpadu

 

Keď sa plytvá potravinami, plytvá sa prácou!

 

Za každé 1 euro, ktoré prevádzky investujú do programov na zníženie potravinového odpadu, ušetria 7 euro na prevádzkových nákladoch.

Zapojte zamestnancov a zvýšte ich efektívnosť

Koncept prevencie plytvania potravinami zapája zamestnancov do práce s poslaním: stávajú sa hlavnými tvorcami zmien v boji proti plytvaniu potravinami. Prestane sa nakupovať a pripravovať jedlo, ktoré sa vyhodí, a pracovný čas sa stáva sústredenejším a efektívnejším.

priprava_salatov 

Obaly a cirkulárna ekonomika

Čo je to cirkulárna ekonomika (resp. obehové hospodárstvo)?

Cirkulárna ekonomika je alternatívou k tradičnej lineárnej ekonomike (vyrobiť, použiť, zlikvidovať), kde udržujeme zdroje v prevádzke čo najdlhšie, získavame z nich maximálny úžitok počas používania, potom vždy na konci životnosti produkty a materiály zotavíme a zregenerujeme.


Prečo je dôležité obehové hospodárstvo?

Cirkulárna ekonomika popri vytváraní nových príležitostí:

- zníži množstvo odpadu 

- zvýši produktivitu zdrojov 

- zvýši konkurencieschopnosť ekonomiky

- zlepšenie pozície ekonomiky pri zabezpečovaní zdrojov

- znižuje environmentálne dopady vyplývajúce z výroby a spotreby 

 cirkularna_ekonomika

K lepšiemu využitiu surovín a produktov napomáha aj monitorovanie vznikajúceho odpadu.

 





Späť na Likvidácia a triedenie odpadu

Prihlásenie do newslettera

Chcete byť informovaný o novinkách a výhodných ponukách?

Prihláste sa k odoberaniu.

Napíšte nám
+421 905 126 087