Monitorovanie odpadu
Keď sa plytvá potravinami, plytvá sa prácou!
Za každé 1 euro, ktoré prevádzky investujú do programov na zníženie potravinového odpadu, ušetria 7 euro na prevádzkových nákladoch.
Zapojte zamestnancov a zvýšte ich efektívnosť
Koncept prevencie plytvania potravinami zapája zamestnancov do práce s poslaním: stávajú sa hlavnými tvorcami zmien v boji proti plytvaniu potravinami. Prestane sa nakupovať a pripravovať jedlo, ktoré sa vyhodí, a pracovný čas sa stáva sústredenejším a efektívnejším.
Obaly a cirkulárna ekonomika
Čo je to cirkulárna ekonomika (resp. obehové hospodárstvo)?
Cirkulárna ekonomika je alternatívou k tradičnej lineárnej ekonomike (vyrobiť, použiť, zlikvidovať), kde udržujeme zdroje v prevádzke čo najdlhšie, získavame z nich maximálny úžitok počas používania, potom vždy na konci životnosti produkty a materiály zotavíme a zregenerujeme.
Prečo je dôležité obehové hospodárstvo?
Cirkulárna ekonomika popri vytváraní nových príležitostí:
- zníži množstvo odpadu
- zvýši produktivitu zdrojov
- zvýši konkurencieschopnosť ekonomiky
- zlepšenie pozície ekonomiky pri zabezpečovaní zdrojov
- znižuje environmentálne dopady vyplývajúce z výroby a spotreby
K lepšiemu využitiu surovín a produktov napomáha aj monitorovanie vznikajúceho odpadu.
Späť na Likvidácia a triedenie odpadu